Maxa julledigheten 2018 och boka resan nu

28 december, 2017

Semester

2017 var hyggligt för den som helst vill kunna vara ledig så länge som möjligt över jul och nyår med ett så litet uttag av semesterdagar som möjligt, men nästa år blir mycket, mycket bättre. Faktum är att det kommer att räcka med fem semesterdagar för att kunna vara ledig från jobbet i totalt 16 dagar.

Julafton och nyårsafton på måndagar

För den som vill spara på semesterdagar men samtidigt kunna ta långledigt över julen är det optimalt om julafton och nyårsafton infaller på måndagar. Precis så är fallet 2018. När denna optimala situation uppstår krävs bara två dagars semester för totalt elva dagars ledighet. Med tre extra semesterdagar blir ledigheten så lång som 16 dagar.

För att få elva dagar ledigt från jobbet ska du ta ledigt torsdag-fredag den 27-28 december 2018. Då är du ledig från och med lördagen den 22 till och med tisdagen den 1 januari 2019. Om du tar ut ledighet även onsdag-fredag 2-4 januari kan du vila upp dig ordentligt och stämpla in först den 7 januari.

Utlandsresorna tar slut fort

Att kalendern för 2018 är optimal för långledigt är något som många redan har lagt märke till. Även flygbolagen och charterarrangörerna har sett till att förbereda sig för nästa höst och vinter. Det är flera aktörer som har adderat såväl fler resmål som fler resor över jul och nyår 2018.

Det ökade utbudet innebär dock inte att det kommer att finnas ett obegränsat antal resor att boka. Enligt uppgifter från Ving bokas det för fullt just nu och det kan vara en idé att inte vänta för länge. Bra att komma ihåg är också att priserna på resorna oftast är som lägst strax efter att de släpps.

Spara och låna

Om du redan nu planerar för att fly Sverige för varmare breddgrader nästa år kan det vara klokt att fundera på hur resan ska finansieras. Du har två alternativ, det vill säga att spara och att låna, men du kan naturligtvis också kombinera dem.

Om det är 11-12 månader kvar tills flyget lyfter mot din vinterdestination kan du med fördel börja planera för ett sparande under året. Ett givet tips är att sätta undan en slant från lönen varje månad. En tusenlapp per månad ger totalt upp emot 12 000 kr på ett år. Två tusenlappar ger 24 000 kr, och så vidare.

Om du upplever att du har begränsat utrymme för sparande kan du se över dina utgifter. Finns det några utgifter som verkligen är onödiga? Finns det dessutom några du kan klara dig utan? Förmodligen kan du faktiskt spara en hel del varje månad bara genom att titta närmare på vad du lägger dina pengar på.

Andra tips kan vara:

  • Om du får skatteåterbäring, spara de pengarna till resan.
  • När våren kommer, gör en rejäl storstädning/inventering och sälj av de saker du inte behöver.
  • Fira en lite mer blygsam sommarsemester med lägre utgifter.

Om du, antingen när resan ska betalas eller när flyget går, behöver låna, gör du klokt att i att jämföra privatlån och välja det absolut billigaste. Använd en låneförmedlare för att förenkla processen (och med stor sannolikhet få den lägsta räntan). Kom också ihåg att inte låna för mycket!

Källa: Expressen

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas
Detta fält är dolt när formuläret visas